>_bLack_< Admin
| Konu: Komik FıkraLar.. Ptsi Tem. 09, 2007 1:19 pm | |
| Komik FıkraLarınısı Burda PayLaşabiLirsinis arkiLer.. | |
|
Red Devi Misafir
| |
Red Devi Misafir
| Konu: Geri: Komik FıkraLar.. Ptsi Tem. 09, 2007 9:21 pm | |
| Kopenhag'da bir genç doğum kliniğine girip danışmaya başvurdu:
— 48 numaralı odada yatan genç kızla görüşmek istiyorum.
Nöbetçi hemşire sordu:
-Hay hay! Siz nesi oluyorsunuz hastanın? -Ben mi? Erkek kardeşi? Bu sırada hemşirenin yanında duran hanım hemen atıldı:
— Öyle mi? Çok memnun oldum tanıştığımıza. Ben de annesiyim... |
|
Red Devi Misafir
| Konu: Geri: Komik FıkraLar.. Ptsi Tem. 09, 2007 9:24 pm | |
| Diyojen, israfçı tutumuyla bilinen bir adamla karşı lamıştı. Ondan bir lira istedi. İsrafçı adam:
— Niçin başkasından 10 kuruş istiyorsun da, benden bir lira, diye sordu.
Diyojen şu uyarıcı cevabı verdi müsrif adama:
— Çünkü, başkalarından yine istesem, bana verirler. Ama, bu israfın yüzünden, senin bir daha verebileceğin den şüpheliyim |
|
>_bLack_< Admin
| Konu: Geri: Komik FıkraLar.. Cuma Tem. 13, 2007 2:35 pm | |
| Sözde, Bektasiyi topluluk icinde kücük düsüreceklerdi. Oldukca zengin birisi:
"Bektasi Efendi, borcunuz var mi?" diye sordu.
"Evet, bakkala biraz borcum var."
"Canim onu sormuyorum. Namaz borcun var mi?"
Bektasi kizdi:
"Namaz borcunu bana Tanri sorabilir. Size düsen bakkal borcunu sormaktir!"
| |
|
>_bLack_< Admin
| Konu: Geri: Komik FıkraLar.. Cuma Tem. 13, 2007 2:39 pm | |
| EVLİLİĞİN BÖYLESİNasrettin Hoca evlen­ meye niyetlenir. Eş- dost bir hatuncağızı öve öve göklere çıka­ rırlar.
- Şöyle huylu!
- Böyle soylu!
— Dünyalar güzeli... Hoca'nın gönlünü çelerler.Evlenirler. Zifaf gecesi yüz görümlüğünü veren Ho­ ca, gelinin duvağını kaldırır. Aman Allah'ım! Çirkin bir gelin.Gelin hanım, kocasına sadakatini göstermek için:— Hoca efendi, akrabalarından kime görüneyim, ki­ me görünmeyeyim? diye sorar.Hoca şaşkın:— Aman hatun, bana görünme de kime görünürsen görün... der.DOĞRU SÖZMüfettiş, öğrencilere sorar:— İçinizde en uslu kim?Öğrenciler, hep bir ağızdan - cevap verirler:— Öğretmenimiz! GEZGİNHoca'nın hanımı çok gezermiş. Düğün-dernek, bayram-seyran... dolaşırmış.Hoca'nın dostları:— Hocam, yenge biraz çok do­ laşmıyor mu? derler.Ne de olsa hatunu. Hiç laf söy-letir mi Hoca...
- Hiç sanmıyorum, der ve ekler:
- O kadar dolaşsaydı, bazen bize de uğrardı...
EŞEK BAŞIİstanbul'a yeni gelen köylü, ku­ yumcu dükkânının vitrinini merakla inceliyordu. Kuyumcunun çırağı, onunla alay etmek için:
- Hemşerim, dedi, ne bakıyor­
sun öyle?
- Hiç... Bu dükkânda ne satılır
diye merak ettim de...
Çocuk güldü:
- Eşek kafası satılır.
- Allah versin... Alışverişiniz yolunda olmalı...
- Nereden bildin, dayı?
- Baksana, koca dükkânda seninkinden başka kal­
mamış!
NEYİ GÖRMEMİŞŞoför kullandığı taksiyle "Sağa dönülmez işaretine rağmen sağa saptığı sırada trafik polisinin keskin keskin çalan düdük sesiyle birden yavaşladı, sonra yolun kenarına çekilerek durdu. Trafik polisi, sağ elinde zin-cirden tuttuğu düdüğü sallaya sallaya yürüyerek tak­ sinin yanına geldi, sert bir sesle sordu:— Levhayı görmedin mi?Şoför, kabahatli olduğunu kabul etmenin rahatlığı içinde itirafta bulundu:— Görmesine gördüm de sizi görmedim...KILÇIKSınıfta öğretmen insan iskeletini göstererek sordu: — Bunun ne olduğunu söyleye­bilir misin Salim? dedi. Karadenizli Salim hemencevapladı:— İnsan kılçiğidür öğretmenim...SON ÜMİTAdam kaynanasıyla birlikte Avrupa gezisine çıka­ caktı, arkadaşı sordu:
- Yahu sen hep kaynanandan yakınıp durmaz miy­
din? Şimdi de Avrupa gezisine mi çıkarıyorsun?
- Ne yapayım kardeşim, sık sık Avrupa'yı görme­
den Allah canımı almasın! deyip duruyor... Benimki, bir umut işte...
| |
|